Ce este Via Progressium?

La o traducere simpla: Drumul dezvoltarii, calea de urmat, cu directia inainte!

Despre misiunea noastra putem spune urmatoarele: vom schimba situatia actuala din sfera educatiei, in special cea non-formala, si vom deveni o alternativa concreta in formarea viitorilor profesionisti din Romania si chiar mai mult decat atat. Cum vom face asta? Atragand profesionisti cu experienta verificabila si cu rezultate reale in sfera lor de activitate. Acestia vor fi sprijiniti de formatori si traineri care sa combine expertiza profesionistilor cu metode variate de invatare pentru adulti. Din acest mix vor reiesi experiente de invatare unice, atractive, cu impact masiv in randul oamenilor si companiilor.

Drumul spre succes este intotdeauna in constructie ~ Arnold Palmer

Vom atrage tineri creativi, plini de inspiratie, dornici de afirmare si dezvoltare, dispusi sa ne puna la indoiala cunostintele si sa ne testeze limitele. Pretuim elanul si curajul pentru ca fara el marii exploratori ai lumii nu ar fi existat. Pentru a rupe barierele a ceea ce credem ca este posibil este necesar un strop de nebunie, de gandire altfel, dincolo de ceea ce consideram normal, obisnuit.

Avand ca principal obiect de activitate educatia, provocarea noastra este depasirea constanta a nivelului de cunostinte acumulate. Se spune ca informatia este putere, dar cunostintele nu pot fi niciodata suficiente pentru ca practica decide mereu valoarea cunostintelor respective. De aceea, unul dintre obiectivele noastre este ca trainingurile pe care le creem sa fie orientate catre aplicatii utile in economia reala cat si in viata de zi cu zi. Dorim sa explicam notiuni complexe, teorii si strategii prin exercitii si metafore accesibile tuturor, indiferent de nivelul de pregatire anterior. Pentru ca ne place simplitatea. In acelasi timp, suntem constienti ca simplu nu inseamna usor. Si, pe de alta parte, usor poate oricine!

Sunt doar doua greseli pe care le poate face cineva pe calea adevarului: sa nu mearga pana la capat sau sa nu inceapa ~ Buddha

Consideram important sa stim incotro ne indreptam. Asta inseamna sa avem capacitatea sa ne setam obiective concrete, clare, pentru a putea apoi desena harta care ne va duce acolo. Deci, unde vrem sa ajungem? Cine vrem sa devenim? Ce trebuie sa invatam ca sa ajungem acolo? Acestea sunt genul de intrebari pe care ni le punem frecvent.

Am facut deja primul pas. Dezvoltam si implementam programe de training de marketing si vanzari. Vedem cele doua domenii intr-o stransa interdependenta si avand acelasi scop: sa atraga mai multi clienti si venituri mai mari intr-o companie.

Pentru pasul al 2 lea cautam activ oameni pe care sa ii atragem alaturi de noi, pasionati de dezvoltare in domeniile Management, HR, Financiar – Contabil, astfel incat sa acoperim cat mai multe nevoi ale unei companii, prin dezvoltarea de programe educationale complexe. Dorinta noastra pentru viitor este de a crea o alternativa programelor universitare de MBA, la costuri mai accesibile, dar care sa aduca valoare participantilor la cursuri astfel incat rezultatele obtinute ulterior sa confirme calitatea superioara a metodelor noastre.

Nici un drum nu este lung atunci cand ai o companie buna ~ Proverb turcesc

In pasul al 3lea vom folosi experienta vasta a retelei noastre de parteneri strategici, colaboratori si angajati pentru a crea servicii de consultanta. Generic, domeniul in care dorim sa activam este Market Development. Vom furniza servicii de consultanta pentru strategii de management, marketing si vanzari. Prin partenerii actuali (Monster Devs si Digitalize) furnizam solutii de Marketing Digital, Social Media si Web Development. Dorim sa extindem reteaua de parteneri si consultanti strategici pentru a acoperi un volum ridicat de lucru si pentru a livra proiecte de complexitate ampla intr-un termen cat mai scurt. Daca vrei o provocare noua hai cu noi la drum!

Daca vrem sa ajungem la obiective, avem doua solutii: fie mergem pe calea batatorita, cea stiuta, fie ne descoperim propria cale. Partea buna in a urma drumul creat deja de altii este ca stim clar unde si in cat timp putem ajunge. Desigur, mai pot aparea obstacole si situatii neprevazute insa, in general, putem estima clar resursele necesare, cu riscuri minime. Si e natural sa urmarim calea rezistentei minime in drumul nostru catre success.

Dezvoltarea reala vine dincolo de barierele cunoscutului, confortabilului. Pentru ca suntem genul de oameni care indraznesc sa vada dincolo de situatia actuala, de starea de fapt a lucrurilor, ne dorim sa lucram si sa atragem oameni care se intreaba: ce altceva este posibil? Oameni care sunt curiosi sa gaseasca solutii noi si sa genereze noi moduri eficiente de a face lucrurile.

Drumul catre maretie este un drum care duce prin necunoscut ~ Charles de Gaulle

Cand construiesti o autostrada provocarea vine din stabilitatea si masivitatea investitiei, deci consistenta e cheia. Cand iti croiesti o carare printr-un teritoriu necunoscut sunt necesare alte abordari, care sa tina cont de riscuri, de spiritul de aventura, de rezistenta pe termen lung. Fiecare drum e diferit si cand constientizam nevoile reale ale drumului pe care partenerii nostri doresc sa-l urmeze, abia atunci putem sa gasim solutia cea mai buna pentru a-i insoti. Convingerea noastra e ca nici un drum nu seamana cu altul si de aici vine nevoia de solutii personalizate.

Ne propunem sa sprijinim oameni si afaceri care au valori ca: Integritatea, Dezvoltarea continua, Echipa (prin oamenii sai si generarea de valoare comuna), Transparenta si Comunicarea.

Viata ne-a invatat ca dragostea nu consta in a ne uita lung unul la celalalt ci in a privi impreuna in aceeasi directie ~ Antoine Desaint Exupery

Credem in echilibru si in capacitatea de autoreglare a sistemelor. Credem ca dincolo de legile pe care le-am inventat noi oamenii, legile naturale sunt mult mai puternice si trebuiesc respectate. Astfel, ne angajam sa respectam mediul si societatea. Ne propunem sa echilibram balanta pentru cei care provin din medii defavorizate si au sanse mai reduse.

Persoanele asupra carora ne focusam atentia sunt tinerii din centrele de plasament, a caror dezvoltare o sustinem. Ne propunem sa fim un liant, un element de legatura intre sistemul de administratie publica, societati comerciale si ONG-uri. Pentru ca indiferent de sectorul in care activam profesional toti traim pe aceeasi planeta, cu toti avem aceeasi casa si impreuna trebuie sa ne asumam responsabilitati.

Daca acestea sunt si valorile tale si vrei sa contribui la misiunea Via Progressium, hai la drum!

Contact@viaprogressium.com